SPONTAAN ONTVANGEN FILMPIEZO REVIEWS .

xxxxx

 

Hoi Dick,

Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik maak vanavond het geld aan je over.
Nog even over je bas-elementen. Ik heb de afgelopen 1,5 jaar contrabas gespeeld bij de Wieners. (www.rockabillyband.nl ) Een rockabilly trio en heb daar zo'n 150 optredens mee gedaan. Dat geluid was echt SUPER. Iedereen kwam altijd naar me toe om te vragen waar ik dat geweldige basgeluid toch vandaan haalde.....
gr Roland


Beste Dick, Allerseerst superbedankt voor de snelle levering en ik wachtte met smart op de postbode die het pakketje kwam brengen maar...plop... het ging gewoon door de brievenbus! Geinstalleerd en wel naar de 1e gig en wat een goed geluidje zeg! Het is een supersetje met de pre-amp en heb er al 2 opnames in de studio mee gedaan ( wel met een condensatormic. erbij hoor!).
Groetjes, Peter en houd mij op de hoogte van alle nieuwe spulletjes ok?

 

Hallo Dick Ik ben na de vakantie nog weer eens bezig geweest met het element, door wat te schuiven met het element bleef het resultaat eigenlijk hetzelfde, eigenwijs als ik ben plaatste ik het element onder het pootje van de G kant om eens te proberen en ik moet zeggen dat het super klinkt.

Goede balans en een mooie akoustisch geluid. en kreeg van mijn collega's ook te horen dat het erg goed klonk bij de jazz klusjes.
Ben er erg blij mee zo als hij nu klinkt en misschien heb je nog iets aan deze informatie. Groet Aldert ***

 

 

Hallo
Dick IK heb het pakketje ontvangen van de week en het element gemonteerd tussen de kam en de kast. Ben eigenlijk gelijk met het kurk ertussen begonnen en ik moet zeggen dat het erg goed klinkt en veel meer natuurlijker dan de underwood die er opzit en dat zonder de fishman b2 preamp er bij tussen te zettten. Ik heb van de week nog 2 jazzklusjes en zal mijn bevindingen nog wel even door mailen. Groet *******

 

Hoi
dick, Ik heb gisteren voor het eerst gerepeteerd met de ultra dunne piezo op mijn contrabas. Werkt perfect. Ik heb 'm onder de kam geplaatst (klem tussen kam en body) en gebruik 'm in combinatie met een fishman pre-amp. Werkt super.beck.

 

dick,
Dit klinkt als een bas! De feedback is te verwaarlozen. Ik stond 2 meter bij de versterker vandaan en met de voorversterker en de Main beide op 9 begon de zaak pas rond te zingen, niet plotseling maar heel controleerbaar….. enz Het is absoluut de moeite waard om hier mee door te gaan! Dit klinkt prima!

Note van
t.dinky : deze bassist heeft de filmpiezo getest samen met de door mij geleverde zeer voordelige preamp, in combinatie met een 100 watt fender basversterker.

 

 

Sent:
Tuesday, May 09, 2006 7:55 AM Subject: Re: Betreft: piezo rockabilly pickup set voor upright/doube bas! element is gisteren aangekomen en werk als een trein, goed mooi geluid. nogmaals erg bedankt. mvg p van ******

note van DICK : dit betreft een rockabilly set, een filmpiezo voor onder de kam voor de bastoon gecombineerd met een aparte slappiezo, geplaatst onder het fingerboard.

 

 

Dick,
Dit piezo-elementje werkt wel. Rechtstreeks op mijn (goedkoop) basversterkertje is het resultaat nogal zwak, maar met mijn line6 toneport is het resultaat fenomenaal.
Ik zet daar wat (virtuele) effectpedalen op en ik laat mijn cello klinken als apocalyptica.... Ik heb u ondertussen een goede beoordeling gegeven op ebay. ?
Paul

 

 

Hoi
Dick, Ik zou jou nog even antwoorden aangaande de piezo. Ik heb de afgelopen 3 dagen opgetreden met dit elementje en ben er zelf ook tevreden over. Ik gebruik m echter wel als 2e element voor de tik en de underwood voor het basgeluid. Dit bij elkaar geeft een goed en vol geluid en ik heb meer 'power' nu. Ook is het waar dat de piezo pas gaat rondzingen als de volumeknop ver opengaat, dus ook hier lof. Ik gebruik m in combinatie met een boss equalizer. Voor deze prijs kan niemand m laten liggen! Groetjes, J******

 

 

Dick, Ik heb twee weken geleden een piezo voor de contrabas ontvangen. Het element komt jammer genoeg niet sterk door als je 'm direkt op de versterker ingang plugt. Ook mijn piezo optie bracht geen gewenste uitkomst, het geluid bleef nu nog behoorlijk nasaal weinig body. In deze opstelling getracht de eq te tweeken maar het werd niet veel beter, mids verdwenen maar nog steeds geen body. Uiteindelijk mijn EBS Microbass voorversterker aangesloten met een ingangsimpedatie van 10 MOhm. Pas nu was het gehele spectrum van laag tot hoog aanwezig. Met een filtering van het pregnante mid heb ik nu een redelijk tot goed dynamisch geluid met voldoende body en attack.
Ik ga 'm zeker gebruiken. De impedantie van het element is zeer hoog. Hierdoor heeft het invloed op de frequentie curve, bijvoorbeeld een roll-off aan de bas kant. Wellicht kun je 'm uitvoeren met een voorversterker met een ingang van minimaal 10MOhm. Anders kun je trachten de impedantie te verlagen door minder piezo materiaal te gebruiken binnen de constructie. Met vriendelijke groet, Theo S***

 

 

Hallo Dick bedankt voor de service, het werkt nu uitstekend, en ik heb het idee dat het geheel dankzij het dunne kurklaagje veel stabieler staat. Ik had namelijk al met epoxyhars de kam onderdruk zuiver passend gemaakt. Ik heb het vermoeden dat het geheel daardoor wat te glad was en de kam op de piezo en de lijmlaag is gaan afschuiven. De oplssing met kurk is denk ik een ieder aan te bevelen. H***** ** ***

 

Hallo Dick, Nog bedankt voor het snelle opsturen van het piezospul. Heb hem nu een paar keer geprobeert, met en zonder (Fishman) oppepper, maar doet het `t allerbest door `m direct in te pluggen. bedankt, N********

 

Goedenavond Dick, Mijn eerste bevindingen met de (rebelmusic)pre-amp. Na het aansluiten op mijn huisstereoversterker (mijn Fender staat in de oefenruimte) een heerlijk vol basgeluid. Het geluidsniveau is eveneens flink toegenomen. De lage tonen zijn net zo hard als de hoge tonen. Tot zover ben ik happy the peppy. Nu alleen nog even aansluiten op mijn Fender basscombo maar daar heb ik een goed gevoel over.
Mijn ervaringen op de basscombo zal ik later mailen. R**

NIET GOED GELD TERUG GARANTIE