ONTVANGEN REVIEWS - STANDAARD PIEZO PICKUP.

xxxxx

 

Hi Dick
I tried the piezo on my National tricone (dobro)(very easy to instal) and it is very... very but very nice!!!Your pickup compared to all the others I had (and I had really a lot) very balanced and very natural even without preamplifier People said, -very powerful and natural-, it is the first time I heard something like that for a guitar pickup used an AER and a Roland , both sounded very nice natural and balanced it made me wonder why
I got an AER if the Roland sounds the same good!!!!! and it is because of your piezo, with the ibeam or mcintyre i dont have the same results ….
tell me please how much it will cost (for 10-20-30 piezos)

note van t.dinky : De rebelMusic pickup ,rechtstreeks aangesloten op een eenvoudige roland versterker klinkt dus blijkbaar mooier dan alle andere zeer kostbare pickups zelfs in combinatie met geavanceerde versterking !

 

Hallo Dick,

Dat is mooi, dan leg ik de gitaar waarvoor deze bestemd is vast smachtend klaar. Ik heb er inmiddels een zitten in een twaalfsnarige gitaar, een nylonsnarige gitaar, een staalsnarige gitaar, een ukelele en een vijfsnarige banjo en resultaten zijn in alle gevallen boven verwachting goed. Vooral de helderheid van het geluid bij de twaalfsnarige gitaar verraste mij positief. Ik stem deze gitaar doorgaans vrij laag en het is toch een grommende brok herrie die verwerkt moet worden. Dat rare platte schijfje had er geen enkel probleem mee. Met andere woorden: ik ben erg gelukkig met deze pickups.

Hartelijke groet, Paul

Hoi Dick Dinkgreve,
Ik heb nu de R2 pickup in mijn harp zitten en het geluid hiermee is een enorme verbetering vergeleken met wat ik eerder heb uitgeprobeerd.
(Schatten design harp pickup, Schaller pickup, Harp mic Dusty strings)
Wel vroeg ik me af of van deze R2 niet een R4 of 5 te maken is. Ik denk dat ik dan nog beter geluid oppik van de hele range van de harp...
Ik zou natuurlijk 2 kunnen kopen en een mixertje daarbij nemen, maar ik hou het liever simpel. Alvast bedankt!
Vriendelijke groet,
HA****

Hallo,
Ik heb het element ingebouwd en het klinkt perfect,wat me opvalt is dat het akoestisch karakter behouden blijft. Het element is ingebouwd in een Fender D model, die nu als reserve meegaat naar optredens, het hoofd instrument is een Ovation maar nu ik dit gehoord heb weet ik het zonet nog niet wat beter klinkt. Het tweede element ga ik in een Spaanse gitaar inbouwen, ik ben benieuwd hoe dit gaat klinken.Als ik weer piezo's nodig heb is hetgeen jij aanbiedt eigenlijk de enigste optie.
Succes verder en groet:
Joh****

He Dick,
Nog bedankt voor de voortreffelijke piezo pickup. We hebben afgelopen zaterdag een optreden gegeven in een lokale pub en de banjo klonk echt fantastisch. Dit is de eerste keer dat we geen problemen hebben gehad met het rondzingen van de banjo en ook voor het eerst dat de banjo er goed uit sprong. Dat elementje pikt de sound echt fantastisch op, geeft veel volume en behoud het echte karakteristieke banjo geluid. Dus ik raad ook iedereen aan die zijn banjo wilt versterken om dit elementje aan te schaffen,17 EURI's en je bent klaar.

hallo
ik heb bij jouw een paar weken geleden een paar akoustische gitaar elementen gekocht . heb je ze nog zoja dan zou ik er nog graag 4 bij je willen bestellen . ze bevallen goed en nu wil een vriend van mij ze ook in zijn gitaar en mandoline .
met vriendelijke groeten klaas

Hi Dinky,
Dat elementje van mij is reeds ingebouwd in een Spaanse gitaar en geeft perfect geluid.
Ik maak het geld uiteraard gelijk weer over . Ik heb hem ook op een 12 snarige gitaar gezet en het geluid is uitstekend en nu wil een vriend het op de mandoline proberen .

Hai,
bedankt voor het toegestuurde element dinky, ik heb hem meteen gemonteerd en het klinkt geweldig. ongeloofelijk dat je voor zo weinig geld zo`n geluid krijgt een prima vondst van je. Hierbij dus van harte bedankt, het scheelt mij de aankoop van een gitaar. Tof dat je het element al toegestuurd had voor je het geld gekregen had, het zal wel snel op je rekening staan. Ik heb aardig wat kennissen in de muziek en zal de vinding doorgeven, volgens mij zit er wel handel voor je in. Muzikale groeten van een zeer tevreden klant. Marcel F*******

Hallo Dick,
Ik ben zeer tevreden over het geluid. Alleen zijn er nogal wat mogelijkheden met het plaatsen van het elementje. Daar ben ik dus nog niet uit.
Misschien dat ik nog tweede bij je bestel. Eerst deze goed afregelen!
Met vriendelijke groet, M*******

Hey meneer Dinkgreve,

Ik heb de piezo's net aangesloten op een (geleende) versterker en het geluid was supermooi!
Nu is mijn vraag alleen of de draadjes naar de elementjes wat langer gemaakt kunnen worden. Anders kan de jackplug nooit onderin de harp gemonteerd worden. Het zou dan gaan om een draad van 80 cm en een draad van 120 cm. Ik hoop dat dat kan.
Woensdag moet ik een kerstnachtdienst begeleiden op mijn harpje en het zou fijn zijn als dan de versterking in orde is. Is het voor u misschien mogelijk om één dezer dagen het beruchte gat te boren in mijn harp?

met vriendelijke groeten, N*****

Hoi Dick,
die piezo is magnifiek. Ik wil er sowieso nog eentje bestellen moet eens wat rond vragen bij mijn vrienden ik denk dat ik nog meer mensen kan helpen. Heb je er nog veel op voorraad?
S**

Hoi man
Ik heb hem ingebouwd zoals je zei in de buurt van de brug en bij de drie dunste snaren,en je hebt gelijk waanzinnig man klinkt prachtig ongelofelijk wat er uit zo'n klein plaatje aan geluid komt.Ik ben er erg blij mee en ga dit natuurlijk ook weer verder vertellen,hé man bedankt voor de snelle service en tot ziens.
gr R***

Beste Dick,
Ik heb je piezo verwerkt in mijn banjo en ben hier zéér tevreden van, geeft een perfecte sound voor weinig geld!
Als ik hoor van iemand die zoiets nodig heeft stuur ik hem door naar jou!! Bedankt.
Groeten, J**.

Beste Dick,
Inderdaad, een banjo heeft op zich al een sterk geluid maar voor optredens is een piezo wel een fantastische verbetering.
Om op jouw vraag te antwoorden. Ik heb eerst geprobeerd de piezo te plaatsen op de plaats die jij omschreven had in de handleiding.
Resultaat: instrument begint te snel en hard feed-back te geven. Nadien heb ik andere plaatsen uitgetest met tape en het beste resultaat was dicht in de buurt van de hals en ongeveer 10 centimeter boven de dikste snaar. Het metalen plaatje heb ik aan de binnenkant tegen het vel geplakt met hot-glue. Kan bij jou misschien anders zijn, bij mij is dit in ieder geval de beste plaats.
Groeten,
J**

Hoi Dick,

Vanmiddag heb ik 2 piezo's van je gekocht, en m'n vriend en ik zijn meteen aan het knutselen gegaan...Die rotsnaren er opnieuw opzetten waren inderdaad meer werk dan het installeren van de piezo. Inderdaad, gaatje boren, klonk meteén goed bij het plaatsen voorbij de brug, en nooit verwacht dat zo'n "primitief" systeem zo'n ongelooflijk goed geluid produceert. Je zult zeker nog vaker van me horen, bedankt voor deze geweldige oplossing.

Groeten, *** *** uit Volendam

Hallo Dick,
ik heb de piezo in goede orde ontvangen en inmiddels ingebouwd. Het vergt nog wat experimenteren met de juiste tone-settings maar ik moet zeggen dat het geluid van hetpiezo-element verbluffend is, zowel wat betreft de gevoeligheid als toon.
Ik heb de output via een Jack/strapholder-bus dus je ziet er niets van (bestwel belangrijk bij een gitaar van 29 jaar oud)
Misschien dat ik er binnenkort nog één bijbestel om er bij in te bouwen.
(stereo uitgamg en dan de balans instellen met een mixertje)
In ieder geval, voor nu, bedankt voor de uiterst snelle levering en je hoort nog van me.
Groeten ...Gijs
Hallo Dick,
Je mag me absoluut opnemen in de serie 'lovende recensies' :-)
Als ik nog drie 'standaard' piezo's bestel, plus ook nog eens drie 'dubbele', wat ben ik dan kwijt...?
Ze werden al ingebouwd in o.a. een lier (type kinnor-harp), een laúd, een keltische harp, een cura (kleine baglama) en een dubbelhalzige akoestische gitaar - zie plaatje - ("Je kan er meer mee versterken dan alleen een gitaar, kijk maar...")
Groeten,
Eric

Beste Dick,
zojuist telebankierde ik 19,95 naar je voor een piezo.
Een medebandlid bestelde er al eerder drie en we zijn zeer tevreden.
Ze zitten nu op een mandoline , banjolille en ukelelle, de nieuwe komt op een mandola.
Graag deze bestelling naar ....
Theo M*****

Hoi ,
Hij zit er op,de plek die je aangaf is m wel.
't klinkt goed hard de banjo en natuurlijk, en dat voor die prijs.
Bedankt.
grzz Alwin B********

Hoi Dick,
ik heb vanochtend jouw piëzo-element geïnstalleerd in een akoestische gitaar. Fantastisch helder en zuiver, mooie bassen en een akoestische klank. Beter dan de Lowden van een vriend met Fishmansysteem!
Dus wil ik graag nog een exemplaar bestellen voor mijn 12-snarige gitaar. Bedankt en ga zo door!!
André S*******

Beste Rebel muzikanten,
Ik heb vandaag de piezo van u ontvangen en op mijn mandoline geplakt. Net voor de kam geeft het beste geluid,,,,
En het klinkt GEWELDIG !!!!!!!en ik ben er heel erg tevreden mee,,,
Groetjess en tot nog eens, Wim R********

Hoi Dick,
Ik heb hem in m'n Banjo ingebouwd en het resultaat is verbluffend!! Ik voel me nu gewoon een doe-het-zelfer terwijl ik 2 linkse handen heb! Ik heb hem ca 5 cm van de bovenste snaar geplakten dan weer 5 cm van de hals. Voor mij het beste geluid.
Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens.
Grt
An***

Hallo alweer Dick, nou, ik heb de dubbele piezo erin geplakt en dit is waar voor je geld. Ik had een Ashworth systeem met opamp (indertijd 200 gulden) en dit is beter zonder twijfel. Goede balans, goed laag en hoog. En geen brom.
Ik denk dat ik er nog een of meerdere bij je ga bestellen.
groeten, ***

Hallo Dick,
De piezo's werken perfect. Ik heb ze zo geplaatst dat de plek met het meeste hoog en de plek met de meeste laag zijn geselecteerd. Als resultaat hoef ik vrij weinig 'finetuning' op de pre-amp of versterker door te voren. Ik heb uiteindelijk een sterkere dubbelzijdige tapijtlijm gebruikt. Is flinterdun, werkt perfect. Met name de registratie van het laag is super. Donderdag de vuurdoop op de bühne.
Bedankt voor de snelle levering en verdere service.
Groet,

Dick,

Eerlijk gezegd had ik aanvankelijk mijn bedenkingen tegen de Rebel Music piëzo's,omdat ik op legio gitaren een under-saddle piëzo-strip heb gehad en die kan ik absoluut niet aan mijn oren velen. Maar ik heb de gok gewaagd t.b.v. mijn moeilijkst te versterken acoustische gitaar d.w.z. een Saga Macafferri (Django-Rheinhard model).

Immers daar zit een houten brug op waar je onmogelijk een strip of ribbon in kunt bouwen en die heeft zo'n groot D-vormig klankgat waar je nauwelijks een element in kunt zetten.Daar heb ik van alles op geprobeerd b.v. met verloopstukken een Fisman Rare Eart Blend(let wel van 450 Euro) maar het klonk voor geen meter.

En de Rebel Piëzo's van slechts 45 Euro klinken erg goed. Het volume is sterk genoeg, helemaal geen voorversterking nodig en vrijwel ruisvrij. Ik heb even moetenzoeken naar de juiste plek, zoals jij terecht stelt de balans tussen volume, timbreen (kans op) feedback. Bij de hoogste snaren is dat ong. de plek die jij opde tekening aangeeft, bij de laagste snaren iets verder naar boven en iets meernaar achter (dus iets verder weg van de snaren, te dichtbij gaf hier snel feedback).

Kortom ik wil er nog wat bij bestellen. Sowieso eenzelfde dubbele piëzo met een jack van Euro 45,95 en dan drie dubbele die ik kan solderen aan al aanwezige jacks.Pluggen/jacks heb ik dan niet nodig, als jij alleen de dubbele piëzo's wil leverenen iets van de prijs van Euro 27,99 af wilt halen zou ik dat waarderen want die pluggen moet ik weggooien. Mail mij even het totaalbedrag inclusief porto.

Ik heb dus een heel arsenaal gitaren en de top aan acoustische elementen omte vergelijken, ik wil best een leuke recensie voor je schrijven maar dan eeneerlijke/degelijke d.w.z nadat ik wat weken heb kunnen testen. Ik ben een soortRy Cooder, muzikaal beperkt maar met een super kritisch gehoor.

Een "minpunt" is dat de je die piëzo's echt vast moet lijmen, want met plakband is het geluid een stuk minder. Dan kun je ze dus niet meer verkassen naar eenandere gitaar, maar met mijn 10 keer duurdere Taylor ES kan ik dat ook niet.

Tot horens. Bernard.

NIET GOED GELD TERUG GARANTIE